Stranačke aktivnosti     | 11.08.2019. 10:38 |

Priopćenje za javnost HNS-a

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ilija Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti

- Prebitno je u ovome trenutku odgovorno pristupiti uspostavi vlasti izbornih pobjednika konstitutivih naroda u BiH, sukladno zakonima i Ustavu, u dogovorenom roku od 30 dana, kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora komentirajući postignuti dogovor vezan za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i potpisana Načela o formiranju vlasti.

Kompromis oko ključnih političkih pitanja, ide u prilog poštivanju pravne države domovine tri konstitutivna i jednakopravna naroda. Potpisanim načelima urađeni su prvi koraci ka unutarnjoj stabilizaciji kao preduvjetu za prosperitet i razvoj, te stabilnom napretku ka članstvu u Europskoj uniji, naglasio je Cvitanović.

Cvitanović je pozvao na dosljedno poštivanje potpisanog sporazuma, te pohvalio  ulogu veleposlanika Wigemarka, kao izaslanika Europske unije u Bosni i Hercegovini na iskazanim naporima prilikom približavanja stavova političkih lidera.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović je istaknuo kako se njegova stranka zalaže za izmjenu Izbornoga zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH. U tome duhu pozdravlja što se i kroz potpisana Načela pozvalo na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u našoj zemlji.

- Ostat ćemo ustrajni zastupati svoje stavove, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH, naglasio je Cvitanović.

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel