Ekonomija     | 09.08.2019. 14:22 |

Prva međunarodna turistička regata 'Sava nautik' u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. kolovoza (FENA) - Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" najavljena je na današnjem sastanku u organizaciji brčkanskog Udruženja "X Centar", a održat će se u petak i subotu, 16. i 17. kolovoza u Brčkom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu s gradonačelnikom Sinišom Milićem kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju sigurnosti same regate.

Igor Milićević iz Udruženja "X centar" rekao je kako očekuju 1 000 sudionika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istaknuo je kako Vlada rado podržava manifestacije koje se tijekom ljeta organiziraju na rijeci Savi.

"Ova regata sastavni je dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tijekom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter", poručio je gradonačelnik Milić.

Predsjednik Udruženja "X Centar" Saša Slavnić naglasio je kako posjetitelje prvi dan regate očekuje natjecanje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizirano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Milić: Omogućiti novinarima da svoj posao obavljaju sa što manje poteškoća

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel