Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.08.2019. 09:40 |

Huremović potpisao ugovor o saradnji FENA-e i iranske novinske agencije (VIDEO)

FENA

TEHERAN, 6. augusta (FENA) – Generalni direktori Federalne novinske agencije (FENA) i Iranske novinska agencija (IRNA) Elmir Huremović i Seyed Zia Hashemi potpisali su u Teheranu sporazum o saradnji dvije agencije.  

Kako je predviđeno sporazumom, saradnja vodećih agencija u BiH i Iranu ogledat će se kroz razmjenu vijesti i drugih sadržaja, a sve u cilju bolje informiranosti građana obje zemlje, kao i jačanja saradnje i prijateljstva između Islamske Republike Iran i Bosne i Hercegovine.

Izražena je i spremnost na saradnju kroz uzajamne posjete, kao i razmjenu iskustava u oblastima tehničkog, uredničkog i stručnog usavršavanja te turističke promocije dvije države.

-Za nas je međunarodna saradnja izuzetno važna, kako za razvoj i kvalitet naših servisa, tako i za pozicioniranje FENA-e, a time i države BiH, na svjetskoj sceni. U tom kontekstu, ostvarena je i saradnja s IRNA-om, kao jednom od vodećih novinskih agencija u Aziji. Posebno me raduje što će, zahvaljujući ovom sporazumu, mediji i javnost generalno u Iranu, imati priliku bolje upoznati BiH – istakao je Huremović, koji na poziv iranske vlade boravi u posjeti toj zemlji.

Osim potpisivanja sporazuma i jačanja saradnje s iranskom novinskom agencijom, direktor FENA-e je u Teheranu imao niz drugih susreta, uključujući razgovore u državnim ministarstvima vanjskih poslova i kulture ove azijske države.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3245

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tHhno6rhh9ftpxDbMyn16QfxssfCh3g8?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najave događaja za 07. 05. 2024. godine (utorak)

Najave događaja za 06.05.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel