Bosna i Hercegovina     | 02.08.2019. 14:55 |

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila niz odluka

FENA Saopćenje

BRČKO, 2. kolovoza (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je na sjednici u petak Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku redovnog raspolaganja imovinom Brčko distrikta BiH uz određene korekcije i dopunu smjernica.

Direktorica Ureda za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH Dijana Glišić kazala je kako je predloženo dvanaest smjernica koje se odnose na nedostatke u postupku raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

"Cilj smjernica je otklanjanje određenih tehničkih i formalnih smetnji u tom postupku, a koje su omogućavale sudionicima natječaja da na neki način manipuliraju pojedinačnim zemljištem koje je predmet natječaja, ali i cijelim postupkom. Prilikom izrade smjernica pokušali smo ponuditi rješenje koje bi trebalo rezultirati uspješnijim i efikasnijim načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem", kazala je Glišić.

Razmatrana je i Informacija s prijedlogom zaključka u vezi s korištenjem zemljišta za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Zoran Gajić kazao je kako je Vlada danas polovično riješila navedeno pitanje, ali da je istovremeno dala i preduvjet da Odjel može pristupiti plaćanju JP "Komunalno Brčko" i da se može zaključiti ugovor s ovim poduzećem kako bi ono moglo funkcionirati.

"Da smo regulirali i pitanje lokacija gdje će se nalaziti spalionica u potpunosti bismo riješili ovo područje. Sada je ostavljena mogućnost za dopunskom odlukom da se odrede tri lokacije u narednom razdoblju i mi iz Odjela ćemo te tri lokacije i predložiti. Za ove namjene osigurana su sredstva u iznosu od 220.000 maraka za godinu dana tako da ćemo nakon zaključivanja ugovora jedan dio platiti", kazao je Gajić.

Članovi Vlade danas su, među ostalim, usvojili i Prijedlog pravilnika o općim, tehničkim i stručnim uvjetima za uspostavljanje i rad ustanova socijalne zaštite za smještaj odraslih i starih osoba, Prijedlog zaključka u vezi s univerzalnim periodičnim pregledom (UPS), Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava sa pozicije dotacija neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava tekućih dotacija u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodono gospodarstvo odobrenih Proračunom Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava tekućih dotacija u 2019. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

Odobrene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o općim, tehničkim i stručnim uvjetima za uspostavu i rad ustanove socijalne zaštite Centra za socijalni rad i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o uspostavi, organizaciji, trajanju i pohađanju nastave u paralelnim školama.

Vlada je također primila k znanju i Izvješće o provedenim aktivnostima radne grupe za analizu sektora relevantnih za izdavanje dozvola za izgradnju energetskih objekata u Brčko distriktu BiH, s prijedlogom zaključka, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Šečibović: Planirano izdvajanje više sredstava za Prokoško jezero (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu