Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje

GS: Spriječiti upade policije RH na teritoriju BiH

Građanski savez (GS) poziva OS BiH da izađu na zapadne granice BiH bez odlaganja i da u skladu sa načelima Povelje Ujedinjenih nacija zaštite teritorijalni integritet zemlje koristeći pravo na samoodbranu.

Naime, nakon što Hrvatskoj obavještajnoj službi (SOA) nije uspjelo vrbovanje selefija sa ciljem isceniranja incidenta u BiH, policija Republike Hrvatske koristi migrantsku krizu da naoružana kalašnjikovima ulazi kilometar u Bosnu i Hercegovinu što se prema internacionalnom pravu naziva agresija.

Podsjećamo javnost da je nakon ulaska srbijanskih i hrvatskih vojnih formacija krvavih devedesetih godina u Bosnu i Hercegovinu u Evropi je jedino Rusija izvršila upad na teritoriju Ukrajine. Sada policija Hrvatska ponovo vrši oružane upade na terotoriju BiH.

Stoga, mi u GS pozivamo i FUP i MUP USK da u skladu sa ovlastima i kapacitetima izađu na granicu te spriječe upade oružane sile druge države koja ulazi na našu teritoriju nasilno i sa namjerom da uradi ono što najavljuje islamofobična predsjednica RH KGK.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.