Stranačke aktivnosti     | 29.07.2019. 13:29 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

U silnoj želji da prikriju svoj nedjela i u očima javnosti sebe prikažu kao „poštene pravednike“ koji rade „u interesu naroda“, iz vladajuće sarajevske garniture pokušavaju ocrniti sve one koji ne pripadaju njihovim kumovsko-rodbinskom klanu. Tako su optužili Adema Zolja, koji je kao kadar SDA obavljao dužnost premijera Kantona Sarajevo u periodu od početka aprila do kraja decembra 2018. godine (nepunih devet mjeseci) da je zaposlio na desetine ljudi u javna preduzeća, uključujući i svoju suprugu. Da je riječ o čistoj izmišljotini i lošem pokušaju skretanja pažnje najbolje govore činjenice, koje je vrlo lahko provjeriti. Naime, Amra Zolj,  koja već 25 godine radi kao urednica na državnoj i kantonalnoj televiziji nije zaposlena kao PR u ZZO Kantona Sarajevo, iako je na javnom konkursu za to radno mjesto bila najbolje rangirana. Osim toga, desetine novozaposlenih u javnim preduzećima posao je dobilo u vrijeme kada je Sarajevom kao premijer upravljao Elmedin Konaković. Primjera radi, kantonalni zastupnik Igor Stojanović u slobodno vrijeme kum lidera Naroda i pravde, optužio je Zolja da je samo u JKP Vodovod i Kanalizacija zaposlio 110 osoba, a prava istina je da su svi ti radnici zaposleni u vrijeme kuma Konakovića.

Iako je SDA do sada dokazala da Konaković za svoje greške uvijek optužuje druge, lider Naroda i pravde, zajedno sa svojim sljedbenicima i navijačima, i dalje za sve što je radio odgovornost prebacuje na druge. Ali, budući da su vlast skrojenu po njegovim aršinima ministri već počeli napuštati, a afere aktuelnih sarajevskih vlastodržaca nižu se jedna za drugom, očekujemo da će cijela istina o „slijepom vođi“ uskoro biti potpuno razgolićena.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA KO Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli