Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 15:18 |

Predsjedništvo HNS-a o ključnim točkama zajedničkog rada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. lipnja (FENA) - Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru razgovaralo je o ključnim točkama zajedničkog rada stranaka HNS-a, aktualnoj političkoj situaciji i sigurnosnim problemima sa svih mogućih aspekata.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo na migrantsku krizu, ilegalne migracije i organizirani kriminal te, kako je rečeno, nesposobnost institucija da se to zaustavi. Dotaknulo su i problema u sigurnosnom sektoru i policijskoj administraciji, a potvrđeni su i raniji stavovi HNS-a o stvaranju rezervnih sastava policije.

Na sjenici je također bio riječi i o funkcioniranju Glavnog vijeća HNS-a te je dogovoreno da se u skorije vrijeme održi zajednička sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća Sabora na temu "Kuda ide BiH i pozicija Hrvatskog naroda u BiH", s posebnim osvrtom na neuspostavljanje vlasti te političke i sigurnosne probleme.

Što se tiče aktualne političke situacije, Predsjedništvo HNS-a je složno kako se ono ogleda u nefunkcioniranju vlasti na svakoj razini u zakonodavnom i izvršnom smislu nakon Općih izbora.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je također, pokazujući snagu HNS-a, potvrdilo raniji stav da zajedno nastupa kao i do sada kako bi nastavili djelovati kao stabilan politički partner u ovakvim političkim uvjetima u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel