Sport     | 27.06.2019. 13:36 |

John Roberson novi Amerikanac u košarkaškoj reprezentaciji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera, a riječ je o Amerikancu Johnu Robersonu.

On će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem KSBiH, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija, objavljeno je na Facebook stranici Košarkaškog saveza BiH.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14,5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija i dva skoka po utakmici. 

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizovani igrači u dresu bh. reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Košarkašice Konjica kod gradonačelnika Ćatića

Proširuje se ABA liga

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel