Bosna i Hercegovina     | 24.06.2019. 17:07 |

Grad Mostar potpisao Protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. lipnja (FENA) - Grad Mostar potpisao je 20. lipnja Protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja Animal Care Center Mostar koji ma ima za cilj trajno i humano rješavanje problema pasa lutalica na području HNŽ-a, sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i EU standardima.

Svi oni koji imaju svoje kućne ljubimce i koji na području Grada Mostara primijete pse lutalice bez markice (koji nisu veterinarski obrađeni) mogu se obratiti Centru za zaštitu životinja Animal care Center sa sjedištem u Ulici fra Didaka Buntića br. 144 Mostar, priopćeno je iz Služba za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Centar za zaštitu životinja Animal Care Center Mostar će putem Protokola suradnje s Gradom Mostarom vršiti besplatnu kastraciju/sterilizaciju svih vlasničkih pasa i pasa lutalica u cilju stabilizacije njihovog daljnjeg razmnožavanja i stvaranja novih generacija napuštenih pasa lutalica.

Isto tako, građani Mostara mogu se obratiti Službi za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara za obavljanje živoderskih (kafilerijskih) usluga sukladno Zakonu o komunalnoj djelatnosti HNŽ-a, gdje se podrazumijevaju poslovi stalnog i sigurnog uklanjanja leševa životinja sa javnih površina, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar provodi Anketu za involviranje dijaspore u lokalni ekonomski razvoj

Radovi na iscrtavanju horizontalne prometne signalizacije izvode se u noćnim satima

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel