Bosna i Hercegovina     | 21.06.2019. 19:00 |

Ljetni obrazovni program za mlade od 24. 6. do 13. 7. u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. lipnja (FENA) - Ljetni Omladinski Program Mostar 2019. koji mladima pruža priliku za razvijanje samopouzdanja i vještina koje će im pomoći u njihovom akademskom, profesionalnom i privatnom razvoju održavat će se od 24. 6. do 13. 7. u prostorijama Koledža Ujedinjenog Svijeta u Mostaru.

Mostar Summer Youth Programme (MSYP) je ljetni obrazovni program za mlade u dobi od 14 do 19 godina iz Mostara i obližnjih područja koji je besplatan  za sve sudionike, a vodi ga grupa međunarodnih i lokalnih volontera.

"Svake godine pružamo našim polaznicima priliku da slušaju nastavu iz raznih disciplina, koja se odvija po suvremenim principima obrazovanja, potiče učeničku kreativnost i kritičko mišljenje, nudeći im visoko interaktivne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu", priopćili su organizatori.

Ove godine polaznici programa mogu odabrati četiri od ponuđenih 12 predmeta: arhitektura i urbanizam, biznis i ekonomija, društveni teatar, kreiranje dokumentarnih filmova, feminizam u književnosti, ljudska prava, pravna teorija, filozofija i praksa, matematika i logika, kreiranje 'podcasta', politika i psihologija.

Nastavnici MSYP-a su profesionalci i/ili edukatori koji dolaze iz cijelog svijeta, a ove godine predstavljaju BiH, SAD, Veliku Britaniju, Sloveniju, Njemačku i Mađarsku.

Na završnoj ceremoniji redovitim polaznicima će se uručiti certifikati iz predmeta koje su pohađali, kao priznanje njihovih postignuća.​

MSYP svojim polaznicima pruža priliku da unaprijede svoju kreativnost, kritičko razmišljanje i govorni engleski jezik kroz raznolike predmete i aktivnosti koje mogu utjecati na njihove obrazovne i profesionalne aspiracije.

Usto, MSYP je i zabavno iskustvo i prilika za druženje i stvaranje novih poznanstava. Pored nastave, spomenuti program će ponuditi vannastavne aktivnosti svakog radnog dana, kao i dnevne izlete.

Izvannastavne aktivnosti uključuju prezentacije, interaktivne radionice, te umjetničke, sportske i kulturne aktivnosti.

Pored obrazovanja, Program promovira volontiranje, aktivni društveni angažman, poduzetništvo i izgradnju povezanosti među sudionicima, s ciljem unapređivanja prilika za mlade u Mostaru.

Ceremonija otvaranja MSYP-a počinje u ponedjeljak, 24. lipnja, u 10 sati u Koledžu Ujedinjenog Svijeta.

MSYP je neprofitna organizacija s velikodušnom podrškom svojih partnera, uključujući Koledž Ujedinjenog Svijeta u Mostaru, Fondaciju Konrad-Adenauer-Stiftung, Intera Tehnološki Park i firmu Northcape Software. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel