Najave     | 19.06.2019. 10:29 |

Međunarodna znanstvena konferencija o BiH u procesu EU integracija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. lipnja (FENA) - Treća međunarodna znanstvena  konferencija o "Pravnim i ekonomskim aspektima procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju" održat će se 20. i 21. lipnja u Mostaru.

Konferenciju će u četvrtak u Centru za kulturu svečano otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji će nakon toga održati i plenarno izlaganje na temu "Bosna i Hercegovina u procesu EU integracija".

Ostala plenarna izlaganja te panel diskusija u okviru prvog dana Konferencije bit će posvećeni aktualnim temama kao što su "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju - osnova i okvir za integracijski proces", zatim "Spoj IT i biznisa u razvoju informacijskih sistema" te "Konkurentnost bosanskohercegovačke privrede u kontekstu integracijskih procesa".

Drugi dan Konferencije održavat će se u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO), gdje će u okviru nekoliko sesija biti predstavljeni brojni znanstveno-istraživački radovi posvećeni različitim aspektima integracije BiH u EU te iskustvima drugih zemalja čiji su autori ne samo iz BiH već i iz drugih zemalja.

Organizatori ove značajne znanstvene konferencije su Ekonomski i Pravni fakultet UNMO-a te Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici, priopćeno je iz Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel