Najave     | 17.06.2019. 20:36 |

Mostar u srijedu obilježava Svjetski dan izbjeglica

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. lipnja (FENA) - Svjetski dan izbjeglica obilježit će se u srijedu, 19. lipnja, u Sportskom centru Kantarevac u Mostaru od 11 do 13 sati, u organizaciji predstavništva UNHCR-a u BiH uz potporu Fondacije Bosanskohercegovačka inicijativa žena (BHWI).

 Za tu prigodu organizirat će se nogometni turnir pod nazivom "Koračajmo s izbjeglicama", a koji će okupiti djecu izbjeglice i tražitelje azila koji borave u Prihvatnom centru za izbjeglice Salakovac i djecu iz lokalnih zajednica da inspiriraju djela solidarnosti s izbjeglicama širom svijeta i naprave zajedničke korake s njima.

 Pored turnira, organizirat će se i "food fest" u sklopu kojega će stanovnici Centra za izbjeglice Salakovac pripremati svoja tradicionalna jela i dijeliti recepte sa zvanicama događaja.

 Tijekom obilježavanja prisutnima će se obratiti predstavnica UNHCR-a u BiH Anne Christine Eriksson, u ime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Dragana Kovač te u ime te Sportskog saveza grada Mostara Dženan Šuta.

 "Svjetskim danom izbjeglica nastojimo potaknuti djela solidarnosti s izbjeglicama širom svijeta u vrijeme kada govor mržnje i ksenofobija diktiraju naslove i dominiraju političkim diskursom, te želimo pokazati drugačiji narativ - toleranciju, povezanost i zajedničke vrijednosti", navode organizatori.

 Podsjećaju da je tijekom rata u Bosni i Hercegovini oko 2,2 milijuna građana tražilo utočište u zemljama regije i širom svijeta, dok ih je oko 98.000 još uvijek interno raseljeno unutar zemlje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel