Sport     | 15.06.2019. 19:49 |

Igor Vulović najbrži na utrki ubrzanja automobila u BiH

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) - Na pomoćnoj pisti zračne luke u Mostaru u subotu je počela najveća utrka ubrzanja automobila u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Auto-moto kliba "Extreme". Tiitula najbržeg u Bosni i Hercegovini pripala je Igoru Vuloviću koji vozi za AMK "Extreme".

S više od 130 prijavljenih automobila oboren je dosadašnji rekord. Za prvenstvo Bosne i Hercegovine natjecalo se 30 automobila u klasama P1-pro FWD(prednja vuča), P2-pro RWD(zadnja vuča),P3- pro AWD(pogon na sva četiri točka), te D-pro DIESEL klasa.

U klasi na prednji pogon najbrži je bio Irvin Ibrović iz Sarajeva sa svojom Volkswagen Jettom, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Nedim Pinjo i Nedjeljko Simanić.

U klasi automobila na zadnji pogon dominirali su Mostarci. U borbi za prvo mjesta natjecale su se klupske kolege Goran Krešić i Dalibor Ostojić iz AMK "Extreme".

Za čak pola sekunde brži je bio Goran Krešić u svojoj Seat Ibizi s  motorom smještenim pozadi. Treće mjesto pripalo je Mehmedu Đikiću iz Mostara.

U klasi automobila sa pogonom na sve točkove, najbrži je bio Ivan Vulović sa svojim VW Golfom 7 R, dok je drugo i treće mjesto pripalo Alenu Mujanoviću i Mensuru Redžiću. U dizel klasi najbrži je bio Mustafa Hadžurešić sa Seat Ibizom i pogonom na sva četiri točka. Drugo mjesto pripalo je Edinu Kanliću, a treće Krešimiru Peharu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel