Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 14:55 |

Uskoro prva faza rekonstrukcije vodvodne i kanalizacione mreže na Marijin Dvrou

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Uskoro počinje prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija bit će realizirana na području Općine Centar.

Sporazum za ovu namjenu potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i načelnik te općine Nedžad Ajnadžić, saopćila je Vlada Sarajevskog kantona. 

Resorno ministarstvo je izdvojilo 573 hiljade maraka, a Općina Centar će obezbijediti novac za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama.

Kako je navedeno, bit će izgađena  moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova.

- Resorno ministarstvo je za svih devet općina, u koju spada i Općina Centar, izdvojilo sredstva u iznosu od 4.680.000 KM. Opredjeljenje ove vlade jeste nastavak saradnje s općinama, a posebno kada su u pitanju dobri projekti koji su značajni za naše građane - poručio je ministar Mandić. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

EU, bilateralni donatori i EBRD u partnerstvu sa Gradačcem podržali obnovu vodovodne mreže

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel