Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 08:21 |

Sportska oprema školama u okviru projekta 'Život nije Instagram - Vježbaj'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. lipnja (FENA) - U okviru projekta "Život nije Instagram - Vježbaj" kojeg implementira Udruga "Ruka prijateljstva" dodijeljena je sportska oprema za četiri škole s područja grada Mostara.

 Riječ je o sportskoj opremi koja im je trenutno bila najneophodnija, a u pitanju su lopte za odbojku, košarku, nogomet, futsal, mreže, rekete i loptice za stolni tenis, startni blok guma, mornarske stepenice za penjanje i drugo.

 Oprema je dodijeljena za O.Š. Petra Bakule, O.Š. Blagaj, JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar.

 Cilj dodjeljivanja sportske opreme kroz projekt je poboljšanje rada i efikasnosti na satovima tjelesnog odgoja, čime će se znatno unaprijediti i potaknuti tjelesna aktivnost kod djece i mladih što je ustvari ideja i samog projekta.

 Vrijednost dodijeljene sportske opreme iznosi 3.539,50 maraka, a njezinim uručivanjem ujedno je i završna aktivnost spomenutog projekta, priopćili su organizatori.

 Podsjećaju kako je u okviru projekta "Život nije Instagram - Vježbaj" održan sportsko-edukacijski događaj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji su se družili s juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u Mostaru, i to Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

 Zatim je održana Osnivačka skupština za formiranje Udruge profesora i nastavnika sporta grada Mostara, na kojoj su izabrani organi upravljanja Udruženja, te se započelo s procesom registracije.

 "Život nije Instagram - Vježbaj" dio je projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH" kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva FBiH i Svjetskom bankom.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel