Kultura     | 12.06.2019. 14:48 |

Mehić: Poziv inžinjera telekomunikacija postaje deficitaran

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Konferencija "Unapređenje saradnje između industrije i akademije u oblasti telekomunikacija" koju je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu organizirao danas, ima za cilj da poziv inžinjera budućim studentima bude predstavljen kao atraktivniji i interesantniji, budući da postaje deficitaran, kazao je danas u Sarajevu predstavnik Odjela za telekomunikacije tog univerziteta Miralem Mehić.

Istakao je da je konferencija organizirana u okviru projekta "Jačanje profila inženjera telekomunikacija kako bi se zadovoljile moderne potrebe društva i industrije" kojeg finansira Evropska unija, a da na njoj učestvuju predstavnici telekom operatera i univerziteta telekomunikacija iz regiona kako bi razgovarali o poboljšanju stanja u telekomunikacijama kao industriji.

- Cilj nam je da sa predstavnicima firmi konkretno porazgovaramo o nastavnim planovima i programima koje ćemo u budućnosti prilagoditi potrebama tržišta - naglasio je Mehić te dodao da su u okviru projekta organizirali studijski program za istraživanje oblasti telekomunikacija.

Konferencija je okupila predavače industrijskog i akademskog sektora iz BiH i regiona sa ciljem prezentiranja, identifikovanja i definiranja načina za jačanje industrijsko-univerzitetske saradnje u oblasti komunikacija.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Manja naknada za pokrivanje telekomunikacijskim signalom na dionicama autoceste i brzih cesta

Institucija ombudsmana traži od telekomunikacijskog sektora kvalitetne usluge

U FBiH manje razgovora mobitelima i SMS poruka, raste internet promet

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel