Bosna i Hercegovina     | 06.06.2019. 10:24 |

Kokain i eksploziv na lokaciji koju je koristio napadač na Krunića

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 6.juna (FENA) – Policija je u srijedu, u okviru istrage krivičnog djela teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivičnog djela teškog ubistva u pokušaju Gorana Ilića, u podrumskim prostorijama na području Grada Banja Luka pronašla i izuzela određene predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

- Na navedenoj lokaciji, koja se dovodi u vezu sa ubijenim Željkom Kovačevićem, pronađeno je oko 1,5 kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, upakovane u više različitih pakovanja, dva pištolja, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dva detonatora – inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, određenu količinu metaka, mobilne telefone, podesni alat za obijanje brava, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - saopćeno je danas iz MUPRS-a.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nastavljaju rad na rješavanju ovih krivičnih djela.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Kruunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Delegacija KS na obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo

Konjičanin uhićen zbog krivotvorenja novca

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli