Sport     | 26.05.2019. 09:52 |

Toronto u finalu NBA lige

FENA Roland Grabovac

MILWAUKEE, 26. svibnja (FENA) - Toronto Raptorsi plasirali su se u finale NBA lige pobijedivši u šestoj utakmici finala Istočne konferencije na svom parketu Milwaukee Buckse 100:94.

Nakon što je Milwaukee dobio prve dvije utakmice serije, Toronto je na niza četiri uzastopne pobjede te se s ukupnih 4:2 plasirao u prvo finala u klupskoj povijesti.

U sinoćnjoj utakmici Buckse su imali prednost kroz tri četvrtine, no popustili su kada je bilo najvažnije u posljednjih 12 minuta igre.

Gosti su pred kraj treće četvrtine imali 15 poena viška (76:61) no uslijedila je serija Toronta 26:3, nakon koje nije bilo povratka za Milwaukee.

Najbolji igrač Toronta ponovno je bio Kawhi Leonard s 27 poena, 17 skokova i 7 aistencija. Pascal Siakam u pobjedu je ugradio 18 poena, a Kyle Lowry 17 poena i 8 asistencija.

Kod Bucksa, najbolje momčadi regularnog dijela sezone, Giannis Antetokounmpo ubacio je 21 poen uz 11 skokova, a Brook Lopez 18 poena i 10 skokova.

Protivnik Torontu u velikom finalu bit će Golden State Warriorsi, koji igraju peto uzastopno finale.

Prva utakmica serije na četiri pobjede igra se u četvrtak u Torontu. U slučaju sedme utakmice prednost domaćeg terena imat će momčad iz Kanade.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Košarkašice Konjica kod gradonačelnika Ćatića

Proširuje se ABA liga

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel