Sport     | 23.05.2019. 15:42 |

U Mostaru održan Olimpijski dan 2019.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) - Tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019. koju su otvorili bh. olimpijci skijaši Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija održana je u četvrtak u Mostaru na lokalitetu Vrela Bune.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta (OK) Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić, veleposlanik Japana Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Grupacije Kensuke Tsuchiya i zamjenica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina prisutnima su poželjeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i da na nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Sportovi poput karatea, gimnastike, boksa, badmintona, orijentacije, streličarstva, streljaštva, sportskog penjanja i drugih predstavljeni su uz sudjelovanje više od 300 djece iz 23 osnovne škole iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća.

Mladim sudionicima Olympic Daya tajne navedenih sportova prezentirali su treneri i sportaši iz mostarskih klubova pojačani sportašima Ivanom Klepićem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadrom, kao i legendarnim skakačima sa Starog mosta predvođenim Lorensom Listom.

"Druženje sudionika proteklo je uz dječji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti, odnosno prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti i fer igre", priopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Ovaj događaj održan je u organizaciji OK-a BiH u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Omladinskim centrom Novi val Blagaj i Gorskom službom spašavanja Kantona Sarajevo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel