Najave     | 22.05.2019. 14:03 |

Wigemark domaćin javnih debata o izazovima i mogućnostima procesa pristupanja EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat "prEUzmi inicijativu" u okviru kojeg će posjetiti lokalne zajednice širom BiH te održati javne debate o izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Prva debata bit će upriličena sutra na Ilidži. Domaćin debate je šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti španski ambasador u BiH José María Valdemoro Giménez, britanski ambasador u BiH Matthew Field, te domaći i regionalni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Druga debata će biti održana u petak, 24. maja, u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu, gdje će pored ambasadora Wigemarka u debati učestvovti i francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson.

Na događaju se očekuje prisustvo više od 100 privrednika, organizacija civilnog društva, mladih te drugih predstavnika lokalne zajednice. Oni će imati priliku i da posjete informativno-edukativni sajam na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU, a koji izravno doprinose ekonomskom i odživom razvoju lokalnih zajednica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

EU okončala postupak protiv Poljske, ne postoji rizik za vladavinu prava

U Srbiji raste prorusko raspoloženje, a pada podrška članstvu u EU - istraživanje

DEI - Počele pripreme za prvu fazu pregovora o pristupanju - screening

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije