Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 15:45 |

Podrška Grada Sarajeva udruženjima djece i osoba s poteškoćama u razvoju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Grad Sarajevo godinama finansijski pomaže i podržava udruženja koja se bave edukacijom i osnaživanjem djece s poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.

Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, danas je potpisao ugovore s Ines Kavalec i Dževidom Sulejmanović, predsjednicama Udruženja "Dajte nam šansu" i "Budućnost", kojima su za njihove projekte dodijeljena planirana i odobrena sredstva iz ovogodišnjeg Budžeta Grada Sarajeva.

- Naša je obaveza podržavati rad udruženja koja svojim aktivnostima pokušavaju prevazići sve barijere i omogućiti djetetu i osobi s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama kvalitetan i sadržajan život. Šira društvena zajednica i svi mi, pojedinci - moramo pozitivno djelovati u pravcu stvaranja okruženja u kojem će svi imati jednake mogućnosti bez obzira na različite sposobnosti - istaknuo je Skaka.

Predsjednice udruženja "Dajte nam šansu" i "Budućnost" zahvalile su Gradu Sarajevu na kontinuiranoj podršci, s ciljem unapređenja stručne i druge potrebne pomoći kako bi djeca s poteškoćama i njihove porodice imale bolju i sigurniju budućnost, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Karić ugostila francuske, italijanske i rumunske vojnike Strateških rezervnih snaga EUFOR-a

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu