Kultura     | 21.05.2019. 10:53 |

Općina Centar Sarajevo nastavlja podržavati rad Akademije nauka i umjetnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti BiH Miloš Trifković potpisali su Protokol na osnovu kojeg Općina iz svog budžeta i ove godine donira 10.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti te ugledne naučne institucije.

Ajnadžić je iskazao zadovoljstvo jer je Općina Centar u mogućnosti da podrži rad takve institucije koja donosi benefit, kako lokalnoj zajednici, tako i bh. društvu u cjelini. Također je naglasio da će Općina nastaviti, u skladu s mogućnostima, pružati podršku i pomagati Akademiji nauka i umjetnosti BiH, izuzetno važnoj državnoj naučnoj instituciji.

Prema odredbama Protokola Uprava ANU BiH se obavezuje da Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar najkasnije do kraja ove kalendarske godine dostavi izvještaj s pratećom dokumentacijom o namjenskom utrošku odobrenih sredstava iz općinskog budžeta, saopćeno je iz te općine. 

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine ustanovljena je zakonom 1966. godine kao najviša naučna i umjetnička institucija na prostoru BiH. Zakonom je Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine stavljeno u zadatak da vodi brigu o ukupnom razvoju nauke i umjetnosti, da organizira naučna istraživanja i umjetničke manifestacije, da objavljuje radove svojih članova i saradnika Akademije i da u cjelini brine o stanju i razvoju nauke i umjetnosti u zemlji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel