Bosna i Hercegovina     | 16.05.2019. 12:10 |

Delegacija MOBiH na konferenciji o pomoći u jačanju integriteta u Crnoj Gori

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH (MOBiH) brigadni general Mirsad Ahmić učestvovali su na Regionalnoj konferenciji obilježavanja formalne implementacije norveškog sporazuma o pomoći u jačanju integriteta u regiji zapadnog Balkana, koja je održana u Budvi, u Crnoj Gori.

Od 2012. godine MOBiH aktivno sarađuje s norveškim Centrom za integritet u sektoru odbrane (CIDS), što je rezultiralo nizom uspješnih projekata u oblasti javnih nabavki, općeg upravljanja i organizacije unutar Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i izgradnji integriteta.

U okviru programa konferencije, generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić je prezentirao dosadašnju saradnju MO BiH i CIDS-a, naučenim lekcijama i budućim planovima i očekivanjima.

Zamjeniku ministra odbrane Jusiću na konferenciji je direktor Centra za integritet u sektoru odbrane Kvalvik Tore uručio zvanično odobreno pismo namjere između CIDS-a i MO BiH za nastavak saradnje u periodu 2018.–2020. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Majke Srebrenice zahvalile crnogorskom premijeru na potpori rezolucije UN-a

Duško Knežević izručen Crnoj Gori

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti