Bosna i Hercegovina     | 06.05.2019. 15:24 |

Novoizabrani muftija zenički upriličio prijem za delegaciju Vlade ZDK-a

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. maja (FENA) - Novoizabrani muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević upriličio je prijem za delegaciju Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem.

Dizdarević je kazao da Muftijstvo prati rad Vlade ZDK, posebno Vladine projekte otvaranja novih radnih mjesta koja znače opstanak ljudi i jačanje vjere.

- Nadam se da ćemo uspješno raditi za boljitak svih građana našeg kantona - kazao je Dizdarević, te je upoznao članove Vlade sa najvažnijim projektima kao što je izgradnja Sultan-Ahmedovog kompleksa, izgradnja nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta, te  obilježavanje 300 godina od osnivanja Sultan-Ahmedove medrese.

Premijer Ganić je istakao da će Vlada ZDK nastaviti uspješnu saradnju sa Islamskom zajednicom, ali i drugim vjerskim zajednicama u ZDK, saopćeno je iz Press službe ZDK.

- Kroz podršku vjerskim zajednicama želimo doprinijeti pozitivnim promjenama na terenu. Naš pravac će ubuduće biti da svaki projekt koji započnemo odmah i završimo. U tom smislu, Islamska zajednica i druge vjerske zajednice u ZDK će imati našu podršku -  kazao je premijer Ganić, čestitajući ef. Dizdareviću imenovanje na ovu visoku dužnost.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i općina

Vlada ZDK će i naredne godine subvencionirati smještaj studenata u centrima u FBiH s 249 KM

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel