Kultura     | 29.04.2019. 15:13 |

Hrvatska ministrica Obuljen Koržinek upoznala se s radom HNK Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima u ponedjeljak su posjetili Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru gdje su s predstavnicima te kazališne kuće razgovarali o njezinim brojnim projektima.

 Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska pruža toj jedinoj kazališnoj ustanovi na hrvatskom jeziku u BiH, a jedna od uspješnih realizacija uz potporu Ministarstva kulture RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je projekt "HNK za studente, studenti za HNK" preko kojega već treću godinu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu uz pomoć vaučera besplatno gledati repertoarske predstave HNK Mostar.

 Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja ministricu je upoznao s repertoarom kazališta te brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, kao i nagradama koje osvajaju.

 "Veliko mi je zadovoljstvo prvi put ugostiti ministricu u našoj kazališnoj kući. Mi smo mali ansambl, ali se ponosimo brojem premijera tijekom teatarske sezone koji je u rangu velikih kazališnih kuća te jako uspješnim i nagrađivanim predstavama. Zaista se možemo pohvaliti timskim duhom te velikim entuzijazmom za stalnim napredovanjem", kazao je ravnatelj Vukoja.

 Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo posjetom, pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK-a Mostar te se upoznala s rezultatima koje to kazalište postiže u BiH, ali i na međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade.

 "Ovo je jedno posebno aktivno i dinamično kazalište koje surađuje s mnogim teatarskim kućama unutar BiH, ali i s onima u Hrvatskoj", kazala je hrvatska ministrica i istaknula kako su obišli cijeli objekt HNK-a jer zajednički traže rješenje kako nastaviti s projektom u okviru današnjih potreba i mogućnosti, sve s ciljem kako bi HNK bio pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim sadržajima, priopćeno je HNK Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Preminuo Ivan Ovčar, prvi ravnatelj HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel