Regija     | 23.04.2019. 16:27 |

Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju roaminga

FENA Agencije

BEOGRAD, 23. travnja (FENA) - Rusija i Srbija namjeravaju ukinuti međusobni roaming u prometu mobilnih operatera, objavili su u utorak beogradski mediji, pozivajući se na priopćenje ruske Federalne antimonopolske službe (FAS).

Prema navodima FAS-a, zamjenik šefa te službe Anatolij Golomolzin posjetio je Srbiju i sa šefom srbijanske agencije za telekomunikacije (RATEL) dogovorio početak zajedničkog rada na ukidanju roaminga.

"Postignut je dogovor o razmjeni materijala i informacija o pravilima nediskriminacijskog dostupa u telekomunikacijskim i poštanskim uslugama, kao i da se pristupi zajedničkom radu na ukidanju roaminga između Rusije i Srbije", navedeno je priopćenju ruske službe FAS.

U Beogradu je 4. travnja tijekom Digitalnog summita zapadnog Balkana, potpisan Regionalni sporazum o roamingu po kojem će cijene u prvoj fazi od 1. srpnja, biti smanjene za 27 posto, dok se od 1. srpnja 2021. očekuje potpuno ukidanje roaminga za zapadni Balkan.

Po tom sporazumu, cijene roaminga s Albanijom bit će umanjene za čak 85 posto, s obzirom da Albanija do sada nije bila dio sporazuma o prilagođavanju cijena roaminga koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo