Bosna i Hercegovina     | 19.04.2019. 15:08 |

SBB: Podržat ćemo državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu SDA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine će podržati državničku i sigurnosno odgovornu inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA) o poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije, saopćeno je iz SBB-a. 

- U potpunosti podržavamo inicijativu SDA jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili  želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje - citat je iz saopćenja.

Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA, navedeno je također u saopćenju.

Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu.   

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel