Sport     | 16.04.2019. 09:27 |

NBA - Veliki preokret Clippersa protiv aktuelnih prvaka

FENA Vanja Tolj

OAKLAND, 16. aprila (FENA) - Košarkaši Los Angeles Clippersa napravili su veliko iznenađenje u drugom susretu prvog kruga playoffa NBA lige. Clippersi su u gostima savladali favorizovanu ekipu aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa sa 135:131.

Pobjeda Clippersa još je veća kada uzmemo u obzir da su u ovom meču nadoknadili zaostatak od 31 poena razlike (96:63), a tu prednost Warriorsi su imali na početku treće četvrtine.  

Briljirao je Lou Williams koji je protivničkom timu ubacio 36 poena, Montrezl Harrell je dodao 25, a Italijan Danilo Gallinari 24 poena. U poraženom timu istaknuo se Stephan Curry s 29 poena.

Nakon domaćeg poraza u prvom meču Philadelphia 76-ersi sinoć su izjednačili seriju protiv Brooklyn Netsa na 1:1. Philadelphia je slavila sa 145:123, a otpor protivnika "slomila" je u trećem periodu meča koji je dobila s 51:23. 

Istaknuo se Joel Embiid s 23 poena i deset skokova, dok je Ben Simmons upisao "triple-double" s 18 poena 12 asistencija i deset skokova. Brooklyn je predvodio Spencer Dinwiddie s 19 poena.

Noćas su na rasporedu tri utakmice playoffa NBA lige. Na istoku drugi meč u seriji igraju Toronto i Orlando, a na zapadu Denver - San Antonio i Portland - Oklahoma City.

- Rezultati:

Istok: 
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 145:123
- rezultat u pobjedama izjednačen 1:1

Zapad: 
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131:135
- rezultat u pobjedama izjednačen 1:1

Prvi krug završnice igra se na četiri pobjede.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Košarkašice Konjica kod gradonačelnika Ćatića

Proširuje se ABA liga

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel