Bosna i Hercegovina     | 11.04.2019. 20:46 |

Predstavljene ekipe Prvih međunarodnih igara za mlade s poteškoćama u razvoju

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - U povodu Prvih međunarodnih igara za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, koji se održavaju od 11. do 13. travnja u Mostaru, u četvrtak je u dvorani USCR "Midhat Hujdur – Hujka" u Sjevernom logoru upriličen svečani defile na kojem su predstavljene ekipe koje će sudjelovati na tim igrama.

Riječ je o 22 ekipe s oko 55 pratitelja-trenera, odnosno oko 200 natjecatelja koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a koji će  imati priliku da pokažu svoje vještine u kuglanju, atletici i stolnom tenisu.

- Ove međunarodne igre su okupile oko 400 sudionika među kojima su, uz takmičare i njihove trenere, također volonteri Plivačkoga kluba 'Velež' i Nastavničkoga fakulteta, odsjeka za sport i zdravlje - kazao je Saša Mehmedović, inače nastavnik tjelesnog odgoja u Javnoj ustanovi Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar koja je organizirator ovih međunarodnih igara.

Po njegovim riječima, najmlađi sudionik ovih igara je 2009., a najstariji je 1959. godište.

-Moto igara je 'Tko igra, pobjeđuje!',  što znači da će svi sudionici biti pobjednici i svi će dobiti medalje - dodao je Mehmedović.

On je istodobno izrazio nadu kako će ove igre postati tradicija u gradu Mostaru.

Takmičenje u atletici i kuglanju će se održati u petak i subotu, kada je kvalifikacijski dan i finale, dok se takmičenje u stolnom tenisu igra u petak i istoga dana je i finalni dio.

Po riječima direktorice Javne ustanove Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar Mirne Mezit, cilj natjecanja je podizanje samopouzdanja kod osoba s psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju, kao i razvijanje svijesti o važnosti uključivanja osoba s poteškoćama u svaki oblik javnog života.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel