Bosna i Hercegovina     | 11.04.2019. 11:40 |

Višković: Ključni prioritet bolji standard svih građana i privredni razvoj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11.aprila (FENA) - Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković upoznao je danas ambasadora Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga s mjerama i ciljevima koje su predviđeni Programom ekonomskih reformi, istakavši da je stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj među ključnim prioritetima rada entitetske vlade.

Ambasador Hagelberg predstavio je programe i projekte koje ambasada Švedske u BiH podržava i sprovodi, s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija.

Također, istakao je da su opredjeljenja da se kroz povećane aktivnosti s projektima u okviru razvojne podrške i saradnje nastavi i u budućem periodu.

-Premijer Višković je istakao jasnu opredijeljenost institucija tog bh.entiteta u procesu evropskih integracija, a što je vidljivo kroz sve aktivnosti koje Vlada RS među prvima u BiH sprovodi i ispunjava, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ademović s ambasadorom Sjeverne Makedonije: Postoji potreba za većom privrednom saradnjom

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine