Bosna i Hercegovina     | 08.04.2019. 14:41 |

Obuka za predstavnike nevladinih organizacija o izradi i financiranju projekata

FENA Saopćenje

LIVNO, 8. travnja (FENA) - U okviru projekta "Sudjelovanjem u odlučivanju za transparentnu lokalnu upravu" Centar za građansku suradnju Livno u travnu organizira obuke za predstavnike mjesnih zajednica i nevladinih organizacija na temu "Izrada projekata, planiranje i namicanje sredstava za iste".

Obuka će se provesti u deset gradova Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije: Posušje, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Tomislavgrad, Livno, Glamoč, Drvar, Bosansko Grahovo i Kupres.

Cilj obuke je potaknuti bolju suradnju lokalnih vlasti, mjesnih zajednica i nevladinih organizacija, uspostaviti sistem bolje vidljivosti i dostupnosti programa i aktivnosti građanima i organizacijama civilnog društva, te im omogućiti razmjenu iskustva i umrežavanja na općinskom i županijskom nivou.

Također, obuka ima za svrhu potaknuti predstavnike mjesnih zajednica i nevladinih organizacija na korištenje postojećih kapaciteta i stjecanje novih vještina u planiranju i pisanju projekata , kao i na korištenje i namicanje raspoloživih sredstava za implementaciju projekata u cilju razvoja mjesnih zajednica, a za dobrobit cjelokupnog lokalnog stanovništva.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Udruženje 'Žena BiH' obilježilo Dan sjećanja na stradanje žena u ratu

U Tuzli sastanak o temi 'Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje'

UO PIC-a poziva poslanike RS-a da glasaju protiv zakona u vezi registra neprofitnih organizacija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu