Servisne informacije     | 06.04.2019. 08:50 |

U BiH oblačno vrijeme, ponegdje kiša, temperatura do 20 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Jutros je u istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne i Hercegovine  pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje vedro. Slaba kiša pada ponegdje na istoku Bosne i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Bugojno -2, Ivan Sedlo i Livno 1, Banja Luka 3, Grude i Sarajevo 4, Bihać, Doboj, Sanski Most i Tuzla 5, Sokolac 6, Bijeljina, Brčko i Prijedor 7, Gradačac i Mostar 8, Neum, Srebrenica, Trebinje i Zvornik 10 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovini veći dio prijepodneva preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U ostatku naše zemlje pretežno vedro.

Prije podne slaba kiša je moguća ponegdje na istoku Bosne i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeveroistočni.

Dnevne temperature od 14 do 20 stepeni.

U Sarajevu nakon oblačnog i maglovitog jutra, očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 17 stepeni.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U BiH danas oblačno s kišom i pljuskovima, najviša dnevna temperatura između 17 i 23 stepena

U Bosni sutra pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano vijeme

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu