Bosna i Hercegovina     | 02.04.2019. 15:08 |

Stručni kolegij - Ubrzati aktivnosti MO i OSBiH u NATO integracionom procesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predsjedavala je 34. sjednicom Stručnog kolegija Ministarstva odbrane BiH, na kojoj je razmatrana realizacija Plana nabavki za 2019. godinu, aktuelna pitanja iz nadležnosti Sektora za upravljanje personalom i Sektora za politiku i planove, kao i druge tekuće aktivnosti u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Tokom rasprave o realizaciji Plana nabavke za 2019. godinu, zaključeno je da pokrenuta njegova realizacija, te da se ubrzano rješavaju izazovi koji utiču na dinamiku realizacije, a razmatrana su i druga aktuelna pitanja iz nadležnosti organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OSBiH.

Doneseni su zaključci kojima se zadužuju rukovodioci organizacijskih cjelina za ubrzavanje svih potrebnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u NATO integracionom procesu, blagovremenost i zakonitost u radu i otklanjanje uočenih nedostataka.

Sjednici, koja je održana u ponedjeljak u Ministarstvu odbrane BiH, prisustvovali su zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Sead Jusić, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, kao i ostali rukovodioci organizacionih cjelina Ministarstva odbrane BiH, saopćeno je iz tog ministarstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasador Čohodarević s predsjednikom Pakistana: Produbiti bilateralni angažman i saradnju

Čović: Proračun mora biti usvojen

Ademović s ambasadorom Sjeverne Makedonije: Postoji potreba za većom privrednom saradnjom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru