Bosna i Hercegovina     | 01.04.2019. 10:18 |

Donacijama iz Ulma uređeno dvorište Udruge osoba s posebnim potrebama u Orašju

FENA Cvita Kusić

ORAŠJE, 1. travnja (FENA) - Udruga osoba s posebnim potrebama "Put u život" u Orašju dobila je uređeno dvorište zahvaljujući donaciji poduzetnika i obrtnika koji žive u njemačkom gradu Ulmu.

Doniram novcem od poduzetnika iz Ulma Mate Oršolića za dvorište je kupljeno zimzeleno grmlje i sadnice voća, a od ostataka novca naručeno je psiho-senzorsko pomagalo za potrebe djece.

Grad Ulm osigurao je novac za izgradnju tri drvene klupe za sjedenje, a izaslanstvo Ulma donijelo je i raznorazna pomagala za djecu, uključujući i invalidska kolica, igrice za razvijanje logike i didaktičkih sposobnosti, igrice za slijepu djecu s posebnim potrebama i potrošni materijal.

Poduzetnik Darko Živković osposobio je za rad kompjutersku opremu koja je također isporučena Udruzi, dok je Rotary Club ranije financirao izgradnju kompletne željezne ograde kojom je dvorište zatvoreno.

Na svečanom otvaranja dvorišta, članovi Udruge zahvalili su recitacijom i pjesmom donatorima kojima su uručene i zahvalnice.

Svečanosti otvaranja prisustvovalo je izaslanstvo Ulma kojeg su činili predstavnica Rotary Cluba Ulm/Neu Ulm Ulrike Simon i predstavnik Dunavskog ureda Ulm Andreas Raab, u pratnji Thomasa Baumgartnera i Franje Maršića.

Prilikom posjeta Orašju, njemačko izaslanstvo je u svom uredu primio i predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić, zajedno s načelnikom Općine Orašje Stankom Vincetićem i predsjednikom Općinskog vijeća Orašje Mariom Oršolićem, a u pratnji ministra gospodarstva i prostornog uređenja Drage Živkovića i šefa Ureda za razvoj i EU integracije Franca Kljajića.

Na sastanku se razgovaralo o projektima buduće suradnje na Dunavskom festivalu, kao i o projektu suradnje Dunav-Sava. Sastanak je završio pozivom da predsjednik županijske vlade i predstavnici Općine posjete Ulm prilikom završne konferencije projekta DA-SPACE 15. svibnja ove godine, objavila je Općina Orašje.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Međunarodni dan žena prava prilika za promicanje stvarne ravnopravnosti žena

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu