Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Reagiranje HS BiH na Odluku Ustavnog suda BiH.

Na zahtjev Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a za ocjenu ustavnosti obilježavanja dana RS-a Ustavni sud BiH donio je odluku da 9. siječanj nije sukladan Ustavu BiH. Još jedna u nizu odluka ustavnoga suda BiH te se s pravom nameće pitanje, da li će i ova odluka, kao i veliki broj već donesenih a ne realiziranih, ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Ukoliko država BiH nema mehanizme kojima će provoditi odluke i zakone čemu onda ovakve odluke, da li je to predstava za javnost ili će konačno netko odgovarati za njihovo ne provođenje. Ukoliko ne podupirete odluke Ustavnoga suda onda ne podupirete niti Ustav BiH a za tako nešto bi se u svakoj demokratskoj zemlji moralo odgovarati.

Na žalost ponovno nailazimo na zid šutnje kod „stožerne“ stranke. Za Bošnjake je 9.siječanj neustavan da li je i za Hrvate, za neke da a za neke nismo sigurni. Ovim putem pozivamo aktualnog Podpredsjednika RS, gospodina Josipa Jerkovića da se očituje o odluci Ustavnoga suda BiH i da javno iznese svoj osobni stav a u ime Hrvata koje predstavlja u ovom entitetu ili ćete i dalje ostati fikus kojeg uredno „zalijevaju“ ali koji se suši i vene, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Ured za informiranje

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.