Kultura     | 28.03.2019. 07:09 |

Otvoren TKT Fest u Tuzli

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 28. marta ( FENA ) – Dani akademskog teatra - TKT Fest, 17. po redu,  svečano je otvoren sinoć obraćanjem direktora Teatra kabare Tuzla Vlade Keroševića, koji je naglasio da je taj festival ove godine posvećen mladim umjetnicima.

-  Ove godine ću ukazati na mladost koja studira i školuje se na akademijama širom regiona. Na TKT Festu će se ove godine susresti mladi ljudi iz Zenice, Tuzle, Osijeka, Novog Sada, Cetinja i mnogih drugih gradova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore - rekao je Kerošević.

Program TKT Festa, koji traje do 2. aprila, veoma je bogat.

- Teatar kabare Tuzle svoju misiju rada je posvetio mladim glumcima. Ali da ne bih govorio samo o njima, posebno želim istaknuti da smo TKT Fest započeli otvorenjem dokumentarne izložbe o pedesetoj obljetnici glumišta Zijaha Sokolovića, koji je institucija glumišta - istakao je Kerošević.

- Moja energija je inicijalna energija mladim ljudima. TKT Fest opstaje sve teže i teže i bojim se da će ovakav festival, umjesto da se nadgrađuje i izgrađuje nestati sa scene - poručio je Kerošević.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija u BiH, koji se održava povodom Svjetskog dana teatra.

Pokrovitelji TKT Festa su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

TKT Fest počinje u Tuzli 26. novembra

Dani akademskog teatra zatvorenI predstavom za djecu 'Hoću kući'

Predstava 'Gospođica Julija' otvara ovogodišnji TKT Fest

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana