Kultura     | 28.03.2019. 07:09 |

Otvoren TKT Fest u Tuzli

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 28. marta ( FENA ) – Dani akademskog teatra - TKT Fest, 17. po redu,  svečano je otvoren sinoć obraćanjem direktora Teatra kabare Tuzla Vlade Keroševića, koji je naglasio da je taj festival ove godine posvećen mladim umjetnicima.

-  Ove godine ću ukazati na mladost koja studira i školuje se na akademijama širom regiona. Na TKT Festu će se ove godine susresti mladi ljudi iz Zenice, Tuzle, Osijeka, Novog Sada, Cetinja i mnogih drugih gradova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore - rekao je Kerošević.

Program TKT Festa, koji traje do 2. aprila, veoma je bogat.

- Teatar kabare Tuzle svoju misiju rada je posvetio mladim glumcima. Ali da ne bih govorio samo o njima, posebno želim istaknuti da smo TKT Fest započeli otvorenjem dokumentarne izložbe o pedesetoj obljetnici glumišta Zijaha Sokolovića, koji je institucija glumišta - istakao je Kerošević.

- Moja energija je inicijalna energija mladim ljudima. TKT Fest opstaje sve teže i teže i bojim se da će ovakav festival, umjesto da se nadgrađuje i izgrađuje nestati sa scene - poručio je Kerošević.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija u BiH, koji se održava povodom Svjetskog dana teatra.

Pokrovitelji TKT Festa su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dani akademskog teatra zatvorenI predstavom za djecu 'Hoću kući'

Predstava 'Gospođica Julija' otvara ovogodišnji TKT Fest

TKT fest slavi punoljetstvo kroz online predstave

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost