Stranačke aktivnosti     | 26.03.2019. 11:45 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Povodom poziva Srpskog četničkog pokreta, objavljenog u beogradskom Kuriru 25.3.2019. godine, da državljanin Bosne i Hercegovine Nihad Aličković iz Sarajeva bude priveden pred "prijeki četnički sud" jer je na njegovu glavu raspisana novčana nagrada, Platforma za progres poziva sve nadležne institucije Bosne i Hercegovine, na čelu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, da se oglase i poduzmu adekvatne mjere u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine.
 
Budući da institucije Bosne i Hercegovine, nažalost, nisu službeno osudile nedavno postrojavanje Srpskog četničkog pokreta u Višegradu, navedeni skandalozni poziv tog pokreta usmjeren ka državljaninu Bosne i Hercegovine predstavlja logičan slijed događaja. Šutnja institucija u ovom slučaju znači odobravanje. Odbijanje prijedloga da rasprava o postrojavanju SČP bude uvrštena na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine smatramo skandaloznim i neprihvatljivim.
 
Pozivamo OHR da u skladu sa Aneksom X zabrani djelovanje Srpskog četničkog pokreta u Bosni i Hercegovini, te proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja presuđenih ratnih zločinaca. Izgovor da to ne može biti učinjeno zbog Vijeća za implementaciju mira nije validan jer se to tijelo ne pominje u Okvirnom sporazumu za mir u Bosni i Hercegovini. Podsjećamo da u civiiliziranom i demokratskom svijetu kršenje ili neprovođenje jednog dijela važećeg međunarodnog ugovora vodi ka suspenziji cijeloga ugovora.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Platforma za progres i Za nove generacije - Istina ne traje samo mjesec dana

Otvaranje izborne kampanje Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene