Bosna i Hercegovina     | 22.03.2019. 15:29 |

Svjetski dan voda na prigodan način obilježen i u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. marta (FENA) - Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, kantonalna vodovodna preduzeća i Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona (USK) danas su na prigodan način obilježili 22. mart, Svjetski dan voda.

- Zapravo smo realizirali ideju fakultetskih profesora i ovom datumu dali jedan širi značaj u našem gradu na Uni. Ovogodišnji moto manifestacije je "Niko ne smije biti izostavljen" i zaista nikoga nismo ni izostavili - kazao je dekan Biotehničkog fakulteta u Bihaću Husein Vilić.

Istaknuto je zadovoljstvo što je Svjetski dan voda upravo na ovaj način obilježen u kantonu, u kojem se posebna pažnja usmjerava na ekologiju i turizam.

- Mi ovaj moto "Niko ne smije biti izostavljen, voda za sve" živimo 24 sata, 365 dana u godini. Nastojimo da kroz vršenje naših usluga ne izostavimo nijednog građanina i zbog toga sa zadovoljstvom učestvujemo u ovakvim aktivnostima. Ne zaboravimo da je naša država, a naročito USK među vodećima u Evropi po pitanju kvalitete vode. Dovoljno je reći da naša voda ima samo osnovne tretmane prilikom obrade za piće, odnosno da nisu potrebni dodatni - posebni tretmani kao u nekim mnogo razvijenijim zemljama - rekao je direktor Javnog preduzeća "Vodovod" Bihać Damir Felić.

U današnjim izlaganjima naglašeno je i kako ovaj dio Bosne i Hercegovine ima prilično kvalitetno tlo i vodozaštitne zone, a  na današnjoj svečanoj manifestaciji pored stručnih izlaganja, proglašeni su i nagrađeni najbolji učenički i studentski radovi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

INZ: Danas je Svjetski dan voda, jesmo li svjesni značaja ovog resursa?

Danas Svjetski dan voda, ovogodišnja tema "Voda za mir"

Svjetski dan voda: Dvadeset pet posto stanovnika FBiH nema pristup pitkoj vodi (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu