Sport     | 21.03.2019. 17:46 |

Zukanović: Logično da u prvoj utakmici svi očekuju da pobijedimo (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović na pres- konfrenciji je kazao da je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema bh. tima za predstojeće utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. protiv selekcija Armenije i Grčke.

- Atmosfera u timu je na visokom nivou, pogotovo nakon dobrog rezultata u Ligi nacija. Lijepo je biti dio reprezentacije i vidjeti saigrače. Treninzi idu dobro, malo nas vrijeme nije poslužilo po pitanju terena, ali trudimo se da se što bolje pripremimo - kazao je Zukanović. 

Odbrambeni igrač Genoe s optimizmog očekuje uvodni susret s Armencima. 

- Logično je da u prvoj utakmici svi očekuju da pobijedimo. Vjerujem da ćemo biti skoncentrisani i da ćemo ući maksimalno motivisani u utakmicu, jer laganih protivnika danas nema. Sigurno da nam i Kolašinac može pomoći kada je u pitanju njihov najbolji igrač-Mkhitaryan. U modernom fudbalu nema previše tajni, otprilike se zna sve o svakom protivniku. Imat ćemo do utakmice još informacija, tako da ćemo biti spremni - kazao je Zukanović.

Naglašava da je bh. tim u kvalifikacije ulazi s novim selektorom maksimalno motivisan da prvi put izbori nastup na Euru.

- To nam je motiv više, a ako budemo nastavili ovako raditi i igrati, mislim da imamo šanse. Ali, najbitnije je da otvorimo kvalifikacije s pobjedom, onda idemo iz meča u meč -  izjavio je Zukanović. 

Pogledajte http://fena.ba/video/2732

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1caVqoWG2vpVCv9lGhCq-bGQilri4GGO2?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bilbija donio pobjedu Zrinjskom u Posušju

Borac nosi tri boda iz Čitluka 

Željezničar savladao GOŠK i osvojio tri važna boda u borbi za opstanak

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel