Bosna i Hercegovina     | 20.03.2019. 11:29 |

U ponedjeljak počinje realizacija četiri kapitalna projekta u Starom Gradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Izgradnja prve javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom, sportske sale za OŠ "Edhem Mulabdić", rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad, počet će u ponedjeljak, 25. marta.

Ovo su četiri kapitalna projekta koje Općina Stari Grad Sarajevo planira realizovati ove godine. Radovi na svim lokacijama počinju istovremeno, a rok završetak izvođenje radova je 180 dana, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

S obzirom da će se raditi o velikim gradilištima Iz Općine mole građane i vlasnike susjednih objekata da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju mjere zaštite na gradilištu koje će biti postavljene od izvođača radova.

Što se tiče zgrade Općine Stari Grad radovi će početi od objakta B, a za građane će na vrijeme biti postavljene smjernice s obzirom da se prostorije Porezne uprave Stari Grad i MUP-a Kantona Sarajevo nalaze na II spratu i u prizemlju objakta B.

Općina Stari Grad se za ove projekte kreditno zadužila u iznosu od 13,3 miliona KM kod Saudijskog fonda za razvoj, a rok otplate kredita je dvadeset godina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel