Bosna i Hercegovina     | 19.03.2019. 13:30 |

Zulić osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od 31 godine

FENA Saopćenje

TUZLA, 19. marta (FENA) - Kantonalni sud Tuzla donio je osuđujuću prvostepenu presudu kojom je Fehim Zulić (35), nastanjen u Tuzli, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine,  sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja.

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dječak ubijen, četvero ranjenih u napadu mačem u Londonu

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel