Bosna i Hercegovina     | 18.03.2019. 16:04 |

Općina Centar Sarajevo - Poziv korisnicima dodatka na djecu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.marta (FENA) – Općina Centar Sarajevo poziva korisnike dodatka na djecu da dostave kopiju tekućeg računa u prostorije Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za socijalnu zaštitu Općine Centar, soba 305 ili 307.

Cilj je uspostavljanje sistema jedinstvenog registra SOTAC (WEB softverska platforma koja omogućava evidentiranje svih korisnika socijalne pomoći kao i sve oblike primljene pomoći u FBiH).

Sistem SOTAC generiše izvještaje za potrebe općinske administracije (Centri za socijalni rad, službe i odjeljenja), za potrebe kantonalnih CSR i nadležnih kantonalnih ministarstava i na kraju za potrebe Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku, saopćeno je iz Općine Centar.

Ovaj softver omogućio je komunikaciju između Centara za socijalni rad u cijeloj Federaciji BiH i Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku, te jedinstvenu bazu podataka u kojoj se nalaze svi potrebni podaci o korisnicima novčanih naknada dobivenih na osnovu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Obilježavanje Dana Općine Centar Sarajevo - Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Otvorenje izložbe Ade Sivac večeras u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel