Kultura     | 18.03.2019. 11:02 |

'Dani Mire Gavrana' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. ožujka (FENA) - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru ovoga tjedna bit će upriličen niz zanimljivih događaja, a jedan od njih - "Dani Mire Gavrana" održat će se u srijedu, 20. ožujka, u 19 sati, u okviru Mostarskoga proljeća 2019.

Prvi program toga ciklusa je književno-kazališna večer Mire Gavrana na kojoj će biti predstavljena njegova knjiga "Odabrane komedije", objavljena u nakladi MH Zagreb. Ulomke iz komedija "Hotel Babilon" i "Najluđa predstava na svijetu" izvest će glumica Mladena Gavran.

U četvrtak i petak, s početkom u 20 sati, na repertoaru HNK Mostar naći će se predstava "Jesenja sonata" glasovitoga švedskog redatelja i scenarista Ingmara Bergmana, u režiji Roberta Raponje.

U ovom biseru svjetske dramaturgije govori se o susretu majke i kćeri nakon dugo vremena, koji neočekivano otvara niz bolnih tema, priopćili su iz HNK Mostar.

Osim toga, u organizaciji Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, u subotu, 23. ožujka, s početkom u 20 sati, bit će izveden književni performans  “Što te nema?“.

Mostarski studenti nastojat će u performansu kroz spoj domaće i svjetske poezije te odabirom najdražih stihova i neobičnim scenskim zahvatima stvoriti jedinstvenu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Preminuo Ivan Ovčar, prvi ravnatelj HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel