Regija     | 14.03.2019. 17:28 |

Britanija ostaje posvećena zapadnom Balkanu, usprkos Brexitu

FENA Saopćenje

BEOGRAD, 14. ožujka (FENA) - Generalni direktor za politička pitanja britanskog Foreign-Officea Richard Moore izjavio je u četvrtak u Beogradu da će Velika Britanija, usprkos Brexitu, ostati posvećena pomoći i podršci regiji zapadnog Balkana, čija je integracija u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

 Na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Moore je istaknuo da je i Prištini iznio zahtjev za ukidanje pristojbi na uvoz robe iz Srbije, kako bi dvije strane što prije nastavile dijalog, izvjestio je Ured srbijanskog predsjednika.

 Vučić je u razgovoru izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti s racionalnim pozivima Prištini da odustane od pristojbi koje je uvela Srbiji i ponovio da će Srbija odmah po njihovu ukidanju biti spremna za nastavak razgovora s Prištinom. 

 U razgovoru s britanskim dužnosnikom Vučić je ocijenio da su odnosi Velike Britanije i Srbije "usprkos kompleksnim okolnostima, dobri" i izrazio "zainteresiranost za daljnje unapređenje i jačanje sveukupne suradnje".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Predstavnice civilnih organizacija Ukrajine doputovale u BiH kako bi se uputile u proces traženja nestalih

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu