Regija     | 14.03.2019. 15:37 |

Sedmoro uhićeno zbog autobuske nesreće na autocesti Skoplje-Tetovo

FENA Mladenka Krilic

SKOPLJE, 14. ožujka (FENA) - Makedonska policija je u četvrtak uhitila vlasnika tvrtke "Durmo tours" i vozača autobusa koji se prevrnuo na autocesti Skoplje-Tetovo, i još pet osoba zbog sumnje da su odgovorni za prometnu nesreću u kojoj je poginulo 15 putnika.

Nesreća se dogodila 13. veljače ove godine, kada je pun autobus gostivarske tvrtke "Durmo tours" na autocesti Skoplje-Tetovo prešao na drugu stranu i potom probio ogradu i sletio s ceste. Tada je poginulo 15 putnika, a 39 je ozlijeđeno.

Tužitelj Sašo Rajčev je na konfereciji za novinare u Skoplju rekao da je do sada utvrđeno da su glavni razlozi za autobusku nesreću kod sela Laskarci velika brzina i neispravne kočnice, što je pri tehničkoj kontroli evidentirano, ali nije popravljeno, prenose Večernje novosti.

Tužitelj je dodao da je utvrđeno da vozač nije koristio mobilni telefon u vrijeme nesreće.

Osim vlasnika autobuske kompanije iz Gostivara Durmuša Belulija i vozača autobusa koji se prevrnuo 13. veljače privrdeni su i upravnik tvrtke i četiri radnika zadužena za tehnički pregled koji je obavljan u servisu u Gostivaru koji ima istog vlasnika.

Tehnička kontrola je obavljena u srpnju i prosincu prošle godine, ali i pored toga što su utvrđeni nedostaci kod kočnica izdan dokument da je autobus ispravan, navelo je Tužiteljstvo, napominjući da je bio instaliran i "uređaj za manipuliranje brzine".

Skopsko tužilaštvo je za šest od sedam privedenih, među kojima je i vlasnik Durmo tursa, od suda zatražilo pritvor.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićeni bivši glavni specijalni tužitelj i visoki policijski dužnosnik

Rumunjski vozač kamiona bio pod utjecajem opojnih sredstava

Srbija: U prometnoj nesreći poginule tri osobe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu