Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 15:16 |

Mostarski učenici priredili radionicu o recikliranju otpada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. marta (FENA) - Učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara u srijedu su u pratnji profesorice Elvire Gagro priredili radionicu "Reciklirajmo e-otpad – gradimo odgovorno društvo", koja je održana u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar.

Tijekom radionice, koja je pripremljena za učenike petog razreda OŠ Cim i učiteljicu Arijanu Kordić, srednjoškolci su osnovnoškolcima prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te s njome izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala.

Učenicima je bila pokazana prezentacija, a također su i izrađivali plakat te imali priliku za likovni izražaj.

Cilj radionice bio je podizanje svijesti o recikliranju e-otpada te motiviranje učenika i njihovih učitelja za postavljanje reciklažnih dvorišta u sve škole u toj županiji.  
 
Inače, u Narodnoj knjižnici HNŽ-a Mostar u tijeku su brojne edukativne radionice kodiranja i digitalnog stvaranja, tečaj crtanja i dizajna te informatičke i radionice engleskog jezika.

U periodu od 1. do 5. travnja ove godine, bit će organiziran "Tjedan Andersena", radionice posvećene Hansu Christianu Andersenu, a u povodu Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja), priopćeno je iz Narodne knjižnice Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel