Stranačke aktivnosti     | 14.03.2019. 08:35 |

Priopćenje HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

HDZ BiH protiv mržnje i nasilja, ne zloupotrebljavati institucije i javni prostor

Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure. Premda su izaslanici HDZ-a BiH tijekom dana objasnili ovaj potez, napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju, stoga ćemo još jednom ponoviti:

Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja!

Prilikom prijedloga ove točke nije ispoštovana poslovnička procedura, materijala za istu nije bilo a istu je na dnevni red trebao staviti Kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu stoga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen.

Riječ je isključivo o još jednoj u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela  već poduzela određene korake.

Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika nasilja, povreda ljudskih i svakih drugih prava, no ključno je da osim što iste osuđujemo, raditi na njihovom sprečavanju i kažnjavanju, a pri tome ne banalizirati probleme ili iste iskorištavati u svoju osobnu korist ili im pak davati nepotreban medijski prostor i važnost.

Ured za informiranje HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel