Svijet     | 13.03.2019. 21:43 |

Manafort u drugoj presudi osuđen na tri i po godine zatvora

FENA Internet

WASHINGTON, 13. marta (FENA)  - Paul Manafort, bivši voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, osuđen je na tri i po godine zatvora, objavio je sud u Washingtonu u srijedu, a u New Yorku je protiv njega podignuta nova optužnica za pronevjeru. Sutkinja Amy Berman Jackson u Washingtonu osudila ga je u srijedu na 73 mjeseci zatvora.

Današnja presuda izrečena je šest dana nakon što je na zasebnom suđenju u Alexandriji u saveznoj državi Virginiji 69-godišnji Manafort proglašen krivim za finansijske prijevare i osuđen na 47 mjeseci zatvora.

Sutkinja Jackson rekla je da će 30 mjeseci njezine kazne Manafort odrađivati istovremeno s kaznom dosuđenom u Virginiji što će ukupno iznositi  šest godina i devet mjeseci zatvora. Sutkinja Jackson osudila je Manaforta, republikanskog političkog veterana koji je zaradio milione dolara radeći za proruske političare u Ukrajini za dvije urote za koje je priznao krivnju u septembru 2018.

Riječ je o savjetničkim uslugama koje je pružao proruskim Ukrajincima od 2004. do 2014., te za pokušaj kupovine svjedoka, prenose američki mediji.

Na sudu u New Yorku u srijedu je protiv Manaforta podignuta nova optužnica koja ga tereti za nepošteno prisvajanje više miliona dolara zajma. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Split: Jednomjesečni zatvor za 13 navijača

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel