Bosna i Hercegovina     | 13.03.2019. 13:17 |

Šestoaprilska nagrada - Franji Topiću, Fahrudinu Smajloviću i Bogiću Bogićeviću

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 13. marta (FENA) – Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je danas odluku da se priznanje „Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva" u 2019. godini dodijeli Franji Topiću- za doprinos u oblasti kulture i umjetnosti, Fahrudinu Smajloviću - za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite i Bogiću Bogićeviću - za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva.

Na prijedlog Odbora za dodjelu nagrade, Gradsko vijeće je na sjednici jednoglasno donijelo odluku da priznanje "Počasni građanin Grada Sarajeva" bude dodijeljeno maestru Michelangelu Pistolettu, a priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" Sadeti Derviševic – Satki, medicinskoj sestri ratnom heroju.

Predsjednik Odbora za dodjelu priznanja Velija Katica je kazao da je ove godine bilo kvalitetnih kandidata koji su ispunjavali uvjete. Neki od kandidata su ispunjavali formalne uvjete, ali nisu dobili natpolovičnu većinu glasova te nisu mogli ući u daljnju proceduru predlaganja. Kandidata za oblast privrede i sporta nije bilo.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić ukazali su na važnost dobitnika Šestoaprilske nagrade koji su dali nemjerljiv doprinos samostalnosti BiH, njenoj bogatoj kulturi, te dali nemjerljiv doprinos medicinskoj znanosti.

Laureatima će priznanja biti dodijeljena 6. aprila – Dan grada Sarajeva, na svečanosti koja će biti upriličena u gradskoj Vijećnici.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konstituisan Odbor za dodjelu 'Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva' u 2024. godini

Ademović: Grad Zagreb i Grad Sarajevo nastavljaju odličnu saradnju

Razmatrana problematika provođenja nadležnosti Grada Sarajeva iz oblasti urbanog planiranja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom