Bosna i Hercegovina     | 08.03.2019. 20:18 |

PoMAK preusmjerio 6.662,26 KM za bihaćke javne kuhinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Političkom pokretu PoMAK, koji u Gradskom vijeću Bihać predstavlja šest vijećnika, po Zakonu o financiranju političkih subjekata za 2017. pripalo je 6.662,26 KM iz gradskog budžeta a još početkom 2017. ekipa koja djeluje pod tim imenom na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem odlučila je da se odriče tog novca i da bude uplaćen dvjema javnim kuhinjama koje djeluju u Bihaću.

Naveli su da nisu prilici da mijenjaju državni zakon koji omogućava finansiranje političkih subjekata iz budžeta, ali se za to snažno zalažu, kao i da se mogu odreći tog novca i pozvati druge političke stranke da se povedu tim primjerom.

Danas kada je Gradska uprava Bihaća vršila transferiranje sredstava političkim subjektima za 2017., sredstva koja pripadaju PoMAK-u prebačena su javnoj kuhinji Merhamet i javnoj kuhinji Imaret, svakoj po 3.331,13 KM. 

Vijećnici PoMAK-a u GV Bihać pokrenuli su incijativu da se izmijeni Odluka koja regulište financiranje političkih subjekata na nivou grada kako bi u budućnosti taj problem bio sistemski rješen, odnosno kako bi finansiranje političkih subjekata barem na nivou Grada Bihaća bilo zauvijek zaustvaljeno, saopćeno je iz PoMAK-a.

Kažu da vjeruju da će njihove kolege iz vijećničkih klupa iz drugih stranaka tu incijativu bezrezervno podržati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Merhamet Bihać bilježi povećan broj korisnika javnih kuhinja

U Bihaću povećan broj korisnika javnih kuhinja i socijalno ugroženih građana

Izdvojeno 44.000 KM za pomoć socijalno ugroženim kategorijama na području Bihaća

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel